Nieuws

Zorgverzekeraars investeren steeds meer geld in huisartsenzorg

Steeds meer zorgverzekeraars hebben de afgelopen jaren meer geïnvesteerd in huisartsenzorg. Zo is er een jaarlijkse stijging van 5% en wordt er verwacht dat in 2018 zelfs een stijging komt van 6%. Dat meld Zorgverzekeraars Nederland uit de berichten van LHV (landelijke huisartsen vereniging). De reden van deze stijging is met name dat mensen steeds langer thuis wonen onder andere door middel van medische hulpmiddelen. Zo is de LHV druk bezig de begroting voor de huisartsenzorg van 2018 te maximaliseren. Door de stijging van de huisartsenzorg zijn er dan ook verschillende afspraken gemaakt tussen zorgverzekeraars en huisartsen. Voorbeelden van deze afspraken zoals achterstandswijken en de zorg voor ouderen. Echter blijkt dat in de meeste regio’s de afspraken onvoldoende worden nagekomen.