Nieuws

Op 11 april is het Wereld Parkinson Dag 2018

Omdat veel gebruikers van onze sta-opstoelen, trippelstoelen en rolstoelen kampen met deze ziekte willen we op deze dag ook aandacht vragen voor de ziekte van Parkinson en voor Parkinsonismen. Parkinsonismen is een verzamelnaam voor een aantal aandoeningen die lijken op de ziekte van Parkinson.

De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening. Bij deze ziekte gaat het regelen van het bewegingen, wat de hersenen automatisch doen, haperen. Daardoor gaat dit niet meer vanzelf. Ook bestaat de neiging te weinig kracht te gebruiken en kunnen delen van het lichaam gaan beven. Hierdoor kunnen er problemen ontstaan bij het opstaan en gaan zitten. Een op maat gemaakte sta-op stoel bijvoorbeeld kan hierbij een oplossing zijn.
Zie de website van de Parkinsonvereniging of ParkinsonNet voor meer informatie over deze ziekte.