Over ons

Ons bedrijf

Sinds 1998 is Sowecare een fabrikant van innovatieve mobiliteitshulpmiddelen die zich richt op mensen en hun individuele behoeften en hun wensen.

Sowecare onderscheidt zich van de concurrentie met zijn innovatieve oplossingen die de zelfstandigheid van gebruikers vergroot. Dankzij onze eigen productie kunnen we onze trippelstoelen, rolstoelen, en trippel-/rolstoelen combinatiesvolledig aanpassen aan de individuele wensen van onze klanten.

In Nederland worden de producten van Sowecare voornamelijk geleverd aan grote verzekeringsmaatschappijen, WMO en zorginstellingen. In het buitenland kunnen onze producten rechtstreeks bij ons worden gekocht of bij retailers die met ons samenwerken.

Naast onze eigen producten produceert Sowecare ook frames voor röntgenapparatuur voor Philips Medical Systems.

Sowecare heeft momenteel ongeveer 30 medewerkers in dienst in Almelo.

Internationale zichtbaarheid

Sowecare is in 1998 als Nederlands bedrijf begonnen, maar exporteert al sinds 2008 en heeft een steeds grotere internationale zichtbaarheid gekregen. Deelname aan grote beurzen, zoals de REHACARE, wordt tegenwoordig steeds meer vervangen door een online zichtbaarheid via de website, Google Ads, YouTube-filmpjes, aanwezigheid op een internationaal sales platforms (Medical Expo) en een groot internationaal netwerk van dealers.

MVO

Sowecare voert een beleid ten aanzien van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), gebaseerd op de internationaal aanvaarde 3 P’s: People, Planet en Profit.

Meer dan 80% van de medewerkers van Sowecare heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf richt zich op langjarige werkgelegenheid voor haar medewerkers, waarbij de medewerkers kunnen groeien in hun functie.

Sowecare kijkt ook verder in de keten. Van leveranciers vraagt Sowecare een MVO-verklaring, waarin ook de leverancier zich verbindt aan de MVO-doelstellingen. Het MVO-beleid weegt Sowecare ook mee bij de beoordeling van haar leveranciers.

Kwaliteit en innovatie

De productie van Sowecare voldoet aan alle kwaliteitseisen en wordt ook jaarlijks gecontroleerd. Zo is Sowecare gecertificeerd conform ISO 13485. Doordat Sowecare ook voor Philips werkt, worden wij uitgedaagd op de toppen van productiecontrole, supply chain-controle en kwaliteitscontrole. Naast de audits uit het kwaliteitssysteem en controles van de toezichthouder controleert ook Philips regelmatig de kwaliteit van ons productiesysteem.

Sowecare BV is een niche-speler. Het bedrijf herkent waar de standaardproducten geen oplossing bieden en gaat daarmee aan de slag. Zo is onze LeTriple Wheels wereldwijd uniek.

Bij de ontwikkeling van haar producten maakt Sowecare graag gebruik van de kennis van de gebruikers zelf, maar ook van de professionals in de markt, zoals de ergotherapeut. Deze kennis wordt gebundeld met de ervaring en productkennis van Sowecare en resulteert in onze eigen unieke Sowecare lijn met absolute meerwaarde.

Alle producten van Sowecare voldoen aan de Europese Verordening voor Medische Hulpmiddelen. De materialen zijn ook allemaal gecontroleerd op schadelijkheid en milieuvereisten.

Na het op de markt brengen van een product besteedt Sowecare veel tijd aan de ervaringen van gebruikers. Dit garandeert de kwaliteit en heeft ook al diverse malen geleid tot de beschikbaarheid van nieuwe opties.

Heeft u nog vragen over ons bedrijf, onze werkwijze of onze bedrijfsfilosofie? Dan kan u altijd contact met ons opnemen. Wij horen graag van u.